Kommentar angående nyhet i media om Riddarstensgården

Publiceringsdatum : 2021-03-06

I december fick en medarbetare på Riddarstensgården positivt svar på sitt covid-19-test under sitt arbetspass, men skickades inte hem, vilket går att läsa i media. Incidenten anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, både av Humana Omsorg AB som driver verksamheten på Riddarstensgården och av Lerums kommun.

Efter händelsen har kommunen och Humana haft en dialog för att säkerställa att något liknande inte händer igen.

- Vi har en bra dialog med Humana. Riddarstensgården är ett bra äldreboende med nöjda boende sedan flera år och vi har förtroende för att Humana och deras nya chef på Riddarstensgården kommer att fortsätta driva verksamheten på ett bra sätt även i framtiden, säger Monika Bondesson, sektorchef för Sektor stöd och omsorg i Lerums kommun.