Kontrakt skrivet för nya Hjällsnäshallen

Publiceringsdatum : 2020-05-18

Kontraktet är nu skrivet och Hjällsnäshallen ska byggas ut. Gråbo växer så det knakar och behoven ökar för skolorna och föreningslivet. Nuvarande hall byggs ihop med den nya och kommer att kunna användas hela byggtiden.

Det nya stora sportgolvet med läktare byggs till på baksidan av nuvarande hall, på östra sidan. Utbyggnaden kommer att göras med ett fullstort idrottsgolv med cirka 250 läktarplatser, café, omklädningsrum förråd med mera. Dessutom blir det en särskild gymnastikdel för Gråbo gymnastikförening som i och med detta får en efterlängtad hall anpassad för sin verksamhet. Gymnastikhallen är helt integrerad i byggnaden. Gymnastikdelen etableras på norra sidan och avskiljs med ridåvägg mot nya sportgolvet.

- Det har varit en fantastisk utveckling i Gråbo på många sätt. Nu tar vi nästa steg och bygger ut så idrottshallen får fullskaliga mått samt möjliggör för gymnastikverksamhet. Gråbo, skolan och föreningslivet har längtat väldigt länge och nu är det äntligen dags för spaden i marken för tillbygget, säger kommunalråd Eva Andersson (C).

Projektet är en samverkansentreprenad mellan Lerums kommun och PEAB. Hallen står i sin helhet klar hösten 2021.