Kulturskolan fyller 60 år och firar med över 60 aktiviteter

Publiceringsdatum : 2019-04-29

Lerums kulturskola fyller 60 år. Var med och fira, det finns över 60 jubileumsaktiviteter att njuta av, mellan den 13-19 maj. Lunchkonserter, kommunorkester, prova-på-aktiviteter, blåsarfest, kalasdag, Lerumstoppen och en hejdundrande jubileumskonsert.

Hösten 1959 bildades Musikskolan i Lerum. Under det första året gavs undervisning i piano, fiol, cello, klarinett, trumpet, blockflöjt, mandolin, rytmik och körsång. De 285 eleverna betalade 20 kronor i terminsavgift. Idag är Lerums kulturskola en mötesplats för över 1000 elever som deltar i utbudet av olika aktiviteter inom musik, dans, konst och drama.

Jubileumsfirande den 13 till 19 maj

Det är ett späckat jubileumsprogram med aktiviteter för alla åldrar, runt om i kommunen, alla dagar den 13-19 maj.

Det blir folkmusik på Nääs. Blåsarfest i Tingshusparken. Drama och musik på vårdcentraler. I den spännande Lerumstoppen har elever från olika skolor i kommunen gjort egna låtar. Röstning på favoritlåt sker på kulturskolans facebooksida. Fredag den 17 maj är det stor allsångskonsert på Bagges torg, då Radio pE20 delar ut ett pris till den låt och skola som fått flest röster. Kalasdag med maratonunderhållning från kulturskolebussens scen. Veckan avslutas med stor jubileumskonsert i Dergårdsteatern söndag den 19 maj.

Du hittar hela programmet med tid och plats på Lerums kulturskolas webb, se länk nedan. Du kan också se hela programmet som pdf-dokument under Ladda hem.