Den nye landshövdingen på besök i Lerum.

Publiceringsdatum : 2017-11-15

Idag kom den nye landshövdingen Anders Danielsson på besök till Lerums kommun. Han fick under förmiddagen träffa kommunalråden, tjänstepersoner samt politiker i kommunstyrelsen.

- Min ambition är att besöka länets alla kommuner. Jag tycker att det är viktigt att bygga relationer, träffas, säger Anders Danielsson.

Ny landshövding

Anders Danielsson började som landshövding den 18 september i år. Han har tidigare varit generaldirektör i Migrationsverket och generaldirektör för Säkerhetspolisen. Nu är han alltså landshövding för Länsstyrelsen i Västra Götalands län och ska samordna den statliga verksamheten i länet.
- Vi är till för medborgarna. Vi är till för de som lever idag och de som lever om 100 år. Vårt ansvar är samhällsplanering, miljöskydd och klimatfrågor.

Bra möte

Efter mötet var kommunalrådet Dennis Jeryd (S) nöjd.
- Det var ett jättebra möte där vi hade en god dialog.
Dennis Jeryd berättar att man tog upp frågan om strandskydd, en fråga som ligger hos Länsstyrelsen.
- Folk frågar oss varför man får bygga så nära Säveån i Partille, men inte i Lerum.
Då öppnade Anders Danielsson för dialog i frågan.