Låt föräldrarna nattvandra för klassresan

Publiceringsdatum : 2018-11-06

Om föräldrarna ställer upp och nattvandrar så ger kommunen bidrag till eleverna. Erbjudande till elever och vårdnadshavare i åk 7-9: Vill din klass tjäna 1000 kronor till klasskassan eller klassresan?

För att er klass ska få dessa pengar så behöver era föräldrar nattvandra två helger, fredag och lördag, tillsammans med erfarna nattvandrare. Ni behöver få ihop minst 3 stycken föräldrar per kväll. Vilka helger det blir bestäms efter att er anmälan har inkommit. Be era föräldrar om hjälp att hjälpa er att få ihop pengar till er klasskassa.

Nattvandrarna är en ideell frivillig organisation och vi brukar nattvandra i Lerums kommun. Många känner igen oss tack vare våra gula jackor. Vi är ute kvällar och nätter på fredagar och lördagar, vid olika former av evenemang och vid högriskhelger. Nattvandrarna är vuxna förebilder över 25 år och ska vara ett tryggt stöd för ungdomar. Vi förebygger drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse. Alla nattvandrare är volontärer som gör detta helt gratis.

Nattvandrarnas jackaVår uppgift är att vi ska vara synliga, observera och hjälpa. Vi ska lyssna på och prata med ungdomarna, komma med råd och tips inom ramen för sunt förnuft. Vi kan hjälpa till med telefonsamtal, första förband eller hjälp att komma hem.

Vi får inte uppträda eller agera som väktare, ordningsvakt eller polis, söka igenom personliga tillhörigheter som väskor eller visitera någon eller beslagta alkohol eller droger (endast polisen får göra detta enligt svensk lag).

För mer information och klassanmälan, maila till: nattvandrarna.lerum@telia.com