Lerum i Europride 2018

Publiceringsdatum : 2018-06-12

I augusti är det dags för Europride, som i år äger rum i Göteborg och Stockholm. Här i Lerum arbetar HBTQ-samrådet tillsammans med kultur och bibliotek med förberedelser, bland annat inför den stora paraden i Göteborg lördagen den 18 augusti där vi kommer att delta.

15 augusti arrangeras en pridedag i Lerums bibliotek med konst, teater, med mera.

Pride i Lerum

Pridefirandet i Lerum drog igång redan i april då Lerums gymnasium arrangerade en pridedag, och i juni uppmärksammade kommunen internationella dagen mot homofobi och transfobi genom att hissa regnbågsflaggorna på Bagges torg. Kommande arrangemang sker i augusti då konstnären och poeten Emilia Larsdotter ställer ut i Dergårdsgalleriet. Den 15 augusti föreläser Emilia om sin livsresa att leva normöverskridande med transidentitet. I Dergårdsteatern samma dag spelar även Teatertropos It’s all too beautiful - en föreställning om transidentitet, psykisk hälsa, epa-traktorer och poesi. HBTQ-samråder kommer arrangera tipspromenad och finns på plats för att prata om hbtq och mänskliga rättigheter. Fler aktiviteter kan tillkomma.

Gå med Lerum i prideparaden

Lördagen den 18 augusti är det dags för EuroPride Parade 2018, en färgsprakande parad där vi tillsammans manifesterar alla människors lika värde. Paraden äger rum i Göteborg och Lerums kommun kommer gå under gemensam paroll. Kom med du också!

För mer information kontakta agnes.nurbo@lerum.se eller jenny.lopes@lerum.se