Lerum i EuroPride Parade 18 augusti

Publiceringsdatum : 2018-08-17

Lördagen den 18 augusti fyller vi tillsammans Göteborgs gator med kamp, solidaritet och glädje! EuroPride Parade 2018 kommer att färdas genom stadens gator, upp på avenyn och avslutas med fest, musik och ingen mindre än Boy George och Culture Club på Götaplatsen. Lerum kommer gå med egen banderoll "Mer än du tror" tillsammans med övriga kommuner som deltar i Göteborgsregionens HBTQ+projekt i grupp 2, fålla C.

Genom att gå i paraden, arrangera pride i Lerum och hissa regnbågsflaggor visar vi att Lerum är en kommun som tar ställning för hbtq-personers rättigheter. Startplats är på Heden.

Preliminära hålltider:

14:30 Samling allmänheten på Heden.
15.30 EuroPride Parade avgår klockan.
17:30 Sista grupp beräknas nå Götaplatsen.
18:00 Första akt på scen Götaplatsen.
20:00 Ceremonin startar.
21:15 Boy George och Culture Club går på.
23:00 Avslut Götaplatsen.

Ordningsregler för deltagande i paraden

• Under paraden råder totalt alkoholförbud.
  • Det är förbjudet enligt svensk lag att bära mask eller täcka ansiktet, vid frågor hänvisas till polisen 11414.
  • Det är förbjudet att kasta saker från fordon eller gående ekipage. Inga flyers får delas ut ur miljösynpunkt. Konfetti eller liknande får enbart användas om den är miljömärkt och städas upp efteråt. Miljömärkning ska skickas in till West Pride innan genomförande.
  • Alla grupper och ekipage måste hålla ihop avståndet till gruppen framför. Det ska ej uppstå luckor mellan olika grupper. Lyssna på West Prides volontärer om de ber er att gå långsammare/fortare för att hålla ihop paraden.
  • Om något oförutsett händer eller om ni har frågor under paraden, ta kontakt med West Prides volontärer i varselvästar. Dessa har radio till platschefen som når säkerhet, räddningstjänst och polis.

Programmet för EuroPride hittar du här: http://westpride.se/program-2018