Lerums kommun 50 år

Publiceringsdatum : 2019-04-30

År 1971 inträffade i Sverige den så kallade kommunreformen som innebar en förändring av landets kommuner, och som fick flera kommunsammanslagningar till följd. Lokalt jobbade vi lite snabbare, så Lerums landskommun, Skallsjö landskommun och delar av Stora Lundby landskommun gick samman redan 1969. I år är Lerums kommun 50 år.

2019 är därmed ett högtidsår för kommunen. Det uppmärksammas på olika sätt, framför allt genom att synliggöra den verksamhet som finns i kommunens förvaltning och genom att samverka med föreningar i de olika kommundelarna under jubileumsåret.

Först ut var Lerums kulturskolas 60-årsjubileum som förstärktes med kommunens 50-årsfirande.  Avslutningen med jubileumskonsert söndagen den 19 maj med bland annat nyskriven musik tillägnad Lerums kommun var storartad.

LERUM JUBILEUM LONG 190527 4K from Each and Other Films on Vimeo.

Kommunens jubileumsfirande kommer att märkas under:

• Kulturskolans jubileum
  • Barnfestivalen på Nääs
  • En konsert med Göteborgs symfoniorkesters barockensemble (Sparbanken Alingsås sponsrar på grund av jubileet).
  • Jazz i det gröna den 2 juni i Dergårdens Hembygdspark.
  • Artscape - tre muralmålningar i Stenkullen, Gråbo och Lerum.
  • Samarrangemang med föreningar i de olika kommundelarna.

Mer information kommer framöver.

Här kan du läsa om Kulturskolans 60-årsfirande.