Lerums kommun bäst på elbilar

Publiceringsdatum : 2018-05-07

Torsdagen 3 maj fick Lerums kommun motta specialpriset ”Bäst på elbilar 2018”. Priset är ett kvitto på att Lerums kommun, med 53 kommunala elbilar, har högst andel elbilar i Sverige.

Kommunerna är viktiga föregångare när det kommer till klimatsmarta transporter. Årligen bedömer och rankar Miljöfordon Sverige därför alla kommuners fordonsflottor – personbilar och lätta lastbilar – i denna totala ranking kom Lerum, tillsammans med sju andra kommuner, på åttonde plats.

För helhetsgreppet med elbilar och laddinfrastruktur, inte bara internt som föregångare utan också externt för att möjliggöra för kommunens invånare, företag och organisationer att köra elbil, är Lerums kommun en av fem finalister i Laddguldet – bästa elbilskommun - där vinnaren kommer att presenteras på världsmiljödagen den 5 juni.

Frågor

För frågor kontakta Maria Lindberg, chef verksamhetsservice. E-post: maria.lindberg@lerum.se
Telefon: 0302-52 17 96.