Lerums kommun förbereder för vaccination mot covid-19

Publiceringsdatum : 2020-12-23

Just nu arbetar vi med förberedelse inför start av vaccinering mot Covid-19. De första doserna som kommer till Västra götalandsregionen går till Göteborg. Vi vet i nuläget inte exakt när doserna fördelas till Lerums kommun, men förberedelserna är i full gång här.

Lerums kommun kommer att följa de nationella prioriteringsordningarna där boende på äldreboenden är först ut att erbjudas vaccination. De personer som är berörda, det kan vara boende eller anhörig, kommer att bli kontaktade och få information närmare det aktuella vaccinationsdatumet och kommer få ge sitt samtycke till vaccination.

Vaccinationen är kostnadsfri och det behövs två doser med ett antal veckors mellanrum. Om du haft covid-19-infektion eller har uppvisat antikroppar är inget hinder för att ta vaccinationen.

På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa vanliga frågor och svar kring vaccination mot covid-19. Du hittar länken nedan under Mer information.