Lerums kommun omdiplomerad Fairtrade City

Publiceringsdatum : 2016-06-21

Lerums kommun är omdiplomerad Fairtrade City 2016, för arbetet med att stärka rättvis handel och hållbar konsumtion.

Som en del i arbetet att uppfylla visionen att bli ledande miljökommun är Lerum sedan 2009 en Fairtrade City-kommun. För att behålla diplomeringen måste kommunen visa på förbättringar, vilket man har gjort. Till exempel är andelen Fairtrade-märkt kaffe inom kommunens verksamheter nu uppe i 95 procent.

- Det känns jättebra. Det är en rejäl ökning från 2014 då andelen var 54 procent, säger Katarina Gustafsson som är Fairtrade-ansvarig i kommunen.

Nu gäller det att arbeta för att bli lika bra inom ännu fler områden, fortsätter Katarina. Samtidigt ska vi också sprida information i hela kommunen om vikten av att välja Fairtrade för att stärka rättvis handel och hållbar konsumtion.