Lerums kulturpris 2020 skjuts upp till 2021

Publiceringsdatum : 2020-10-30

Utdelningen av Lerums kulturpris 2020 skjuts upp till nästa år. Coronapandemin har satt många kulturaktiviteter på paus under året och under rådande omständigheter skjuts ceremonin upp. Istället delar kommunen ut två kulturpris under nästa år med förhoppning att ceremonin kan genomföras med traditionsenlig konsert.

- Det här året liknar inget annat vi varit med om. Eftersom vi vill kunna genomföra en festlig, värdig och trygg prisutdelning, har vi beslutat att skjuta upp årets ceremoni. Med det blir det dessutom extra gott om tid att nominera fler kulturutövare till priset. Det finns mängder av fantastiska och engagerade kulturutövare i vår kommun och jag hoppas att vi får in många nomineringar, säger Lill Jansson, kommunalråd i Lerums kommun.

Under 2021 delar Lerums kommun ut två kulturpris vid ett och samma tillfälle, ett för 2020 och ett för 2021. De nomineringar som kommit in för 2020 behålls och kommer att behandlas i samband med förslagen till kulturpristagare hösten 2021.