Midsommarfirande i kommunen

Publiceringsdatum : 2018-06-18

Midsommarfirandet fredagen 22 juni kan firas på flera håll i kommunen. Traditionsrikt och närproducerat.

Nääs

9-12 Lövning av midsommarstången
Under förmiddagen är alla välkomna att delta i förberedelserna, en fin tradition med trevlig samvaro för alla åldrar där vi binder girlanger och kransar till stången.  Barnen bär Ormen Långe-girlangen till Björkenääs med spelmän i täten, sen väntar gott fika i gröngräset. Glöm inte arbetshandskar! Fri entré.
15-20.30 Café med spelmansmusik
17-20 Resning av midsommarstången, sång- och ringlekar, folkdansuppvisningar, chokladhjul, varm korv, tombola m.m.
Entré 50 kr/vuxen, 10:-/barn (7-15 år). Midsommarfirare i folkdräkt samt barn upp till 7 år fri entré.
20.30 Gammaldans, gillesdans och polskor i Lekhuset. Entré 60 kr.
23.30 Fackeldans, Nattkaffe, fortsatt dans i Lekhuset tills solen går upp.

Midsommardagen lördag 23/6

Traditionellt midsommarfirande med bondbröllop. Entré 20 kr, barn under 15 år och midsommarfirare i folkdräkt gratis
16.00 Bröllopsfölje från Vänhem, dansuppvisning, sång- och ringlekar, caféservering.
18.00 Nääsmarsch, avslutning

Gråbo

Midsommarfirande kommer att ske traditionsenligt vid Hembygdsstugan, Hjällsnäs Mo. Midsommarstången reses klockan 12, sedan blir det dans runt stången med levande musik, Stora Lundby Hembygdsförening, som arrangerar firandet, har lekledare på plats. Föreningen har korvförsäljning, kaffe med dopp, lotterier och fiskdamm. Givetvis finns möjlighet att titta in i hembygdsstugan.

Sjövik

Bohlins torg i Sjövik. Firandet börjar med att alla tillsammans lövar stången på torget, klockan 18. Alla barn som hjälper till får en glass. Firandet på torget börjar klockan 13 på midsommarafton med fika, lotterier, fiskdamm, luftgevär, pilkastning, chokladhjul med mera. Det blir dans kring majstången för alla som vill vara med.

Stenkullen

Vid Stonehill börjar festligheterna klockan 13. För besökarna väntar dans kring stången till levande musik, och det kommer även att finnas tombola, pilkastning, fiskdamm och servering. Arrangör Stenkullen GOIK.

Lerum

Liksom tidigare år står Aspenäs villaägares förening bakom firandet i Åparken i Lerum. Traditionellt midsommarfirande med musik, lek och fika till de små. Klockan 15-16. Alla är välkomna!