Midsommarfirande i kommunen

Publiceringsdatum : 2019-06-17

Midsommarfirandet fredagen 21 juni kan firas på flera håll i kommunen. Traditionsrikt och närproducerat.

Nääs

Midsommarafton fredag 21 juni

• 9-12 - Lövning av midsommarstången. Under förmiddagen är alla välkomna att delta i förberedelserna, en fin tradition med trevlig samvaro för alla åldrar där du får binda girlanger och kransar till stången. Barnen bär Ormen Långe-girlangen till Björkenääs med spelmän i täten, sen väntar gott fika i gröngräset. Glöm inte arbetshandskar! Fri entré.
  • 15.00-20.30 - Café med spelmansmusik.
  • 17-20 - Resning av midsommarstången, sång- och ringlekar, folkdansuppvisningar, chokladhjul, varm korv, tombola med mera. Entré 50 kr/vuxen, 10 kronor för barn (7-15 år). Midsommarfirare i folkdräkt samt barn upp till 7 år fri entré.
  • 20.30 - Gammaldans, gillesdans och polskor i Lekhuset. Entré 60 kr.
  • 23.30 - Fackeldans, Nattkaffe, fortsatt dans i Lekhuset tills solen går upp.

Midsommardagen lördag 22 juni

• 16 - Traditionellt midsommarfirande med bondbröllop. Bröllopsfölje från Vänhem, dansuppvisning, sång- och ringlekar, kaféservering.
  • 18 - Nääsmarsch, avslutning.

Entré 20 kr, barn under 15 år och midsommarfirare i folkdräkt gratis

Gråbo

Förutom lekar kring stången, servering, varm korv, lotterier, fiskdamm så besöker Höggårdens Islandshästar evenemanget. Besökare kan få lov att göra en liten ridtur med ledsagare. Om vädret tillåter dyker det kanske upp en eller två veteranbilar. Det finns tält att tillgå om det regnar eller om solen steker för hett. Både lada och stuga är öppna och i stugan kan man ta del av den stora fotodokumentationen från bygden. Fri parkering på ängen bakom stugan - följ pilarna! Arrangör: Stora Lundby Hembygdsförening.

Sjövik

Firandet börjar med att alla tillsammans lövar stången på torget, torsdag klockan 18.  Alla barn som hjälper till får en glass. Firandet på torget börjar på midsommarafton klockan 13 på midsommarafton med fika, lotterier, fiskdamm, luftgevär, pilkastning, choklad hjul med mera. Det blir dans kring majstången för alla som vill vara med. Arrangör: Föreningen Sjövik.

Stenkullen

Välkomna till ett traditionellt och familjärt midsommarfirande mellan
klockan 13-15, arrangerat av Stenkullen GoIK.

Det blir dans kring stången till levande musik av dragspelare Alf Hågedal.  Firandet kör två omgångar med dans kring stången cirka 13.40 och 14.30 med lekledare som leder dansen. Här hittar ni aktiviteter så som bollkastning på burkar, chokladhjul, pilkastning, fiskedamm och lotterier med fina vinster. Naturligtvis finns det även café, kiosk och grill med massa godsaker. Vår anläggning erbjuder en härlig veranda samt läktare med tak att kunna sitta och njuta av folklivet. Det finns även en handikapptoalett i klubbhuset. Du kan på plats köpa värdekuponger med Swish som du kan använda om du inte kommer med kontanter.

Lerum

midsommarfirande i LerumTraditionsenligt firandet i Åparken, precis vi Aspenäsbadet. Förra årets uppskattade musikanter Hanna, Oscar och Lova återkommer även i år. De börjar spela klockan 14.30. Själva midsommarfirandet startar klockan 15. Alla barn bjuds på saft och bullar. Arrangör: Aspenäs Villaägares Förening.