Musikvästen som får äldre att röra på sig

Publiceringsdatum : 2019-11-11

Vem får inte lust att röra sig till musik? Nu har äldreomsorgen i Lerums kommun vidareutvecklat en musikväst som får äldre att vilja röra sig mer.

Lerums kommuns äldreboenden Nya Sävegården, Ekebacken och Nya Lundbygården har efter sommaren varit med och hjälpt företaget Joyvest i utvecklingen av musikvästen, från prototyp till färdig produkt.

- Via censorer i banden känner musikspelaren i västen av om de rör sig och spelar då upp personens favoritmusik. Den är enkel att använda och kan användas såväl runt hand- som fotleder, säger Marith Svensson på Ekebacken.

Lerums kommun har köpt in fyra musikvästarna till Ekebacken/Nya Sävegården, Nya Lundbygården, Höjden och Tuvängen.

- Många äldre blir stillasittande. Med musikvästen blir det lite roligare att röra sig.