Nationaldagsfirande 6 juni

Publiceringsdatum : 2018-06-04

Nationaldagen 6 juni firas för att Sverige fick sin nya författning den dagen 1809 och för att Gustav Vasa valdes till kung 1523.

Även om du vill stanna inom kommungränsen kan du fira nationaldagen tillsammans med andra från morgon till kväll.

Gråbo

Klockan 11.00. I  Gråbo börjar firandet med att alla barn som vill tillsammans går från Actionsparken med scouter, musikanter och mössen Grå och Bo. Framme på Mjörnbotorget blir det flagghissning och nationalsången sjungs. Mattias Algotson talar och det blir musik av elever från kulturskolan - bland annat av Nathalie Isaksson och Daniel Magnusson. Dessutom: ansiktsmålning, pinnbrödsbakning och insamling till Min stora dag.

Lerum

Klockan 18.00. I Dergårdens hembygdspark firas det traditionsenligt. Trubadurerna Conny och Lars Warberg underhåller och det blir högtidstal av kommunens näringslivschef Åsa Qvist Ek. Kvällens andakt hålls av kyrkoherde Martin Jakobsson. I samband med flagghalningen spelar Per-Olof Jönbrink trumpetsolo.

Floda/Nääs

Klockan 9.30-16.30. Barnens Dags firandet vid Nääs slott - med ett stort lekområde för barnen. Dessutom syns figurerna Bamse och Lova, My Little Ponny och Pettsson och Findus. Det blir också cirkusuppträdande, där barnen själva får prova olika cirkuskonster. På scen: trollkarlar och musikaliska liveframträdanden. Dagens höjdpunkt är artisterna: Samir och Viktor. Inträde 150 kronor vid dörren för alla över tre år.
Klicka här för mer information >>

Faktakoll: Ann-Charlotte Edgar, Lerums Tidning.