Nationella anhörigdagen 2 oktober

Publiceringsdatum : 2019-09-19

Sedan 2005 uppmärksammas den nationella anhörigdagen i hela landet. I år vill anhörigstödet i Lerums kommun gemensamt med Demensföreningen och andra aktörer uppmärksamma anhörigdagen med utställare och föredrag. Plats; Egumeniakyrkan i Lerum, onsdag 2 oktober klockan 16-19.

Program

• 16.00 Underhållning av gruppen ”Håll Klaffen” med deltagare från Dagligverksamhet i Lerum - utställningen öppnar.
  • 16.30 Tal av Christian Eberstein kommunalråd med ansvar för Stöd & Omsorg i Lerums kommun. Information från anhörigstödet och Demensföreningen Lerum.
  • 17.00 Föreläsning: ”Yrkesverksam och anhörig – en spännande utmaning” Aja Bergstrand, berättar engagerat och inlevelsefullt om utmaningarna att vara anhörig till en ung demenssjuk – sin egen man.
  • 17.45 Fika och besök hos utställare.
  • 18.15 Föreläsning: ”Till anhöriga som står nära en vuxen person med psykiska funktionsnedsättningar”. Karin Davidsson, projektledare informerar om arvsfondsprojektet Trialog som drivs av Bräcke diakoni. Trialog arbetar med grupper, erbjuda föreläsningar och arbeta fram metodmaterial.
  • 19.00 Avslut.

Varmt Välkomna!