Nu kan du anmäla dig till sommarlovsaktiviteterna

Publiceringsdatum : 2018-05-25

Nu kan du anmäla dig till sommarlovsaktiviteterna 2018. Alla aktiviteter är kostnadsfria och erbjuds alla barn och unga 6-20 år som är bosatta i Lerums kommun. Du hittar anmälningsformulär till alla aktiviteter här på lerum.se/sommarlov

Du behöver anmäla dig till aktiviteterna. Det gör du via webbformulär - se rubriker i menyn till vänster på sidan med sommarlovsprogrammet. Du hittar länk till sidan med sommarlovsprogrammet längre ner på den här sidan, under Mer information.

Har du problem med att komma in på formuläret - prova en annan webbläsare (Explorer, Chrome, Firefox och så vidare).

Bio och teater är trevligt att gå på, liten som stor. Men ibland är det skönt att ha med sig en vuxen. Sommarlovsaktiviteterna är gratis för dig som är 6-15 år. Medföljande vuxen får betala en liten slant om de följer med på bio eller teater. Det framgår när du anmäler dig via formuläret.

Varför kostnadsfritt?

Regeringen har avsatt 250 miljoner kronor per år under en treårsperiod (2018-2020) för att kommunerna ska skapa kostnadsfria aktiviteter under skolloven. Satsningen sker utöver den redan befintliga sommarlovssatsningen på 200 miljoner kronor per år som löper 2016-2019. Lerums kommun har fått cirka en miljon kronor 2018 för att skapa kostnadsfria aktiviteter under sportlovet, påsklovet, sommarlovet, läslovet och jullovet.