Se temperaturen i sjö med kommunal badplats

Publiceringsdatum : 2021-06-15

Är det badbart idag? Hur är temperaturen i sjön? Nu kan du digitalt se de aktuella badtemperaturerna i de sjöar där det finns kommunala badplatserna. Du hittar badtemperaturerna här på kommunens webbplats, lerum.se.

I Lerums kommun finns många möjligheter till friluftsbad. Kommunen ansvarar för drift, skötsel och provtagning på elva av badplatserna. För de sjöar som har kommunal badplats presenteras aktuella badtemperaturer i sjön här på webbplatsen den 1 juni till 30 september. Vi har sensorer som mäter temperaturen cirka en meter ner i vattnet, skickar informationen som uppdateras varannan timme. Det här utbytet av data från sensor till webbplatsen går under begreppet Internet of things.

Några av de kommunala badplatserna är på olika ställen i samma sjö. Därför visas temperaturer i nio sjöar på vår webbplats. På de kommunala badplatserna finns också bryggor, sopkärl med mera.

De elva kommunala badplatserna är:

• Aspenäsbadet i sjön Aspen.
  • Drängseredsbadet i sjön Sävelången.
  • Stamsjöbadet i sjön Lilla Stamsjön.
  • Annesjöbadet i sjön Annesjön.
  • Hyltornabadet i sjön Sävelången.
  • Nääsbadet i sjön Sävelången.
  • Prästens brygga i sjön Mjörn.
  • Stora Lövsjöbadet i sjön Stora Lövsjön.
  • Brännabbenbadet i sjön Torskabotten.
  • Hjällsnäsbadet i Mjörn.
  • Vällsjöbadet i sjön Vällsjön.