Ny kommundirektör i Lerums kommun

Publiceringsdatum : 2020-04-20

Idag börjar Gull-Britt Eide sitt nya jobb som kommundirektör i Lerum. Starten på nya jobbet blir lite annorlunda på grund av covid-19, men Gull-Britt hälsar att hon ser fram emot att få träffa medarbetare och utveckla Lerums kommun tillsammans.

- Lerums kommun har en bra storlek som ger goda förutsättningar till att fullfölja våra uppdrag. Det är sedan länge en stabil kommun, svarar Gull-Britt Eide på frågan varför hon sökt sig hit.

Gull-Britt Eide kommer närmast från motsvarande tjänst i Öckerö kommun. När hon får beskriva sig själv säger hon så här.

- Jag jobbar gärna genom människor för människor, för att utveckla organisationen.

Ser helheten

Hon säger också att hon har en förmåga att se helheten utifrån olika perspektiv. Gull-Britts första tid i Lerums kommun påverkas av covid-19. Både kommunens fokus och hennes möjlighet att träffa medarbetare.

- Jag har funderat jättemycket på det här. I normalläget hade jag inledningsvis träffat medarbetare och gjort besök ute i organisationen. Nu blir det en annorlunda introduktion, men framöver vill jag ta mig ut i verksamheten.

Bra grund

Gull-Britt har redan sett att förvaltningens arbete med covid-19 har en bra grund. Ett arbete som kommer fortsätta framöver.

Gull-Britt bor i Göteborg och berättar att hon älskar skog och natur. Hon har flera gånger besökt Lerums kommun för att promenera tillsammans med sin hund, en pudel.

Hälsning

På sin första arbetsdag i kommunen skickar hon en hälsning till alla medarbetare.

- Vi får försöka hitta möjligheter att träffas längre fram. Jag har sett att det görs ett enormt bra arbete under pågående epidemi. Jag ser framemot att träffa medarbetare och utveckla Lerums kommun tillsammans med er.