Nya skärpta regler för Västra Götalandsregionen

Publiceringsdatum : 2020-10-29

Nya skärpta regler för Västra Götalandsregionen på grund av kraftigt ökad smittspridning av covid-19 i regionen. Bland annat kvarstår Länsstyrelsens föreskrift om begränsningen vid allmänna sammankomster till max 50 personer fram till 19 november.

Folkhälsomyndighetens skärpta lokala allmänna råd som gäller hela Västra Götalandsregionen:

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge

Klicka här för att läsa vad som gäller 29 oktober-19 november.