Baciller, smuts och kryp

Publiceringsdatum : 2015-08-25

Missa inte bra tips för en friskare vardag. I vecka 38 går årets hygienvecka av stapeln. Då kan du få tips från expertis inom olika områden.

Den 16 september klockan 17-19 är du välkommen att lyssna på olika föreläsningar och få tips om hur du håller dig frisk med rätt hygien i hemmet. Det är fritt inträde, ingen föranmälan och först till kvarn gäller. Föreläsningarna hålls i Gradängsalen på Lerums gymnasium. Vi bjuder på kaffe och te. Föreläsningen är en del av hygienveckan 2015.

Syftet med hygienveckan, som är ett årligen återkommande evenemang, är att uppmärksamma betydelsen av bra hygien, till exempel i hemmet, på jobbet, i skolan, på sjukhuset, på äldreboendet och på restaurangen.

Baciller, smuts och kryp - föreläsning

• De kryper allt närmare - Jonas Karlsson, Anticimex, om skadedjur i hus och hem.
  • Varför hygienrutiner - Lotta Osbeck, vårdhygien Sahlgrenska universitetssjukhuset, om hur du undviker att smittas och sprida smitta.
  • Säker mat på rena fat - livmedelsinspektör, miljöenheten Lerums kommun, hur du hanterar maten för att undvika matförgiftning.
  • Rena händer, genväg till ett friskare liv - Kajsa Lundqvist, smittskyddsenheten Västra Götaland, så här kan du hålla dig frisk med små enkla medel.
  • Kräkning och diarré - hur kul är det? - Daniel Novak, PhD, barnläkare på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, om senaste forskningen kring magsjuka bland barn i Sverige, vaccinationer och antibiotikaresistens.

Välkommen!