Informationsmöte om flyktingsituationen

Publiceringsdatum : 2015-10-21

Den 4 november 2015 är alla intresserade välkomna till ett informationsmöte om flyktingsituationen i världen, Sverige och Lerum. Det är migrationsverket som bjuder in, i samarbete med Lerums kommun.

Det finns ett stort behov av asylboenden i landet. I Lerums kommun finns idag några boenden för ensamkommande ungdomar (och ett par transitboenden för unga som drivs av Göteborgs stad). Med tanke på flyktingsituationen är det troligt att det framöver kommer att öppnas asylboenden för familjer och ensamma vuxna i kommunen.

Migrationsverket vill därför, tillsammans med Lerums kommun, bjuda in intresserade invånare, föreningar och företagare till ett öppet informationsmöte om flyktingsituationen i stort och i Lerums kommun.

Tid och plats

Onsdag den 4/11 kl 18.30-21 i Floda Lada, Floda Allé.

• Så arbetar Migrationsverket
  • Flyktingsituationen i världen, Europa, Sverige och Lerum
  • Asylprocessen
  • Transitboende, asylboende och andra boendeformer