Kan du slå riktigt kommunal ruccola?

Publiceringsdatum : 2015-04-13

Har du ett frö? Sätt det, ta en bild och hashtagga #växtrumilerum och låt fler följa odlingen på instagram.

Hur smakar riktigt kommunal ruccola? Den som odlar får se. Nu sprider Lerums kommun hållbara ruccolafrön som en försmak på evenemanget Växtrum i Lerum. Du behöver inte ha gröna fingrar för att kunna skörda grönt, hållbart och ätbart.

Växtrumsruccolan delas ut vid några tillfällen under våren. Med start under vecka 16 på tåg- och busshållplatser i Lerums kommun. Håll ögonen öppna. Det kommer fler utdelningstillfällen, på fler platser inom kort.

Växtrums idé är att utveckla gömda och glömda platser i Lerum och göra dem till inspirerande och engagerande växande rum. Två team med invånare är just nu i full färd att skapa trädgårdsmagi, under ledning av trädgårdsexperterna, Simon Irvine och Hannu Sarenström. Den 30 maj ska platserna vara färdiga. Platserna ligger utefter en vacker promenadslinga längs Säveån och är väl värda både ett och flera besök under evenemangsperioden 30 maj-7 juni, och långt därefter.

Läs mer om Växtrum på www.växtrumilerum.se. Där hittar du också odlingstips för ruccola och ruccolarecept.