Knappekullaskolan prisad för sitt arbete mot mobbing

Publiceringsdatum : 2015-04-27

Knappekullaskolan i Lerum får 2015 års stipendium från Måns Jenningers minnesfond. Skolan får 10 000 kronor för sitt förebyggande arbete mot mobbning och kränkningar.

Stipendiet delades ut på lördagen på Göteborgs stadsmuseum.

Alla uppmärksammas

Årets stipendium går till Knappekullaskolans personal, elever och föräldrar. Skolans rektorer, Leif Hartsner och Lena Emanuelsson, tog emot utmärkelsen under en ceremoni på Göteborgs stadsmuseum på lördagen.

Vilja att göra rätt

- Vi har ett nära ledarskap på alla nivåer och vill skapa en skola med ett gott arbetsklimat, där alla trivs och mår bra. Vi är mycket måna om ett gott bemötande i alla led och snabba på att agera på händelser och återkoppla till föräldrarna. Vi ställer höga krav på oss själva att vi ska vara bra. Rädslan för att göra fel får inte överstiga viljan att göra rätt. Sedan har vi också mycket delaktiga och engagerade föräldrar, säger Leif.

Till minne av Måns

Syftet med Måns Jenningers minnesfond är att uppmärksamma en eller flera personer som i handling visat, att alla i skolan i Lerums kommun har rätt att känna trygghet och gemenskap. För tio år sedan tog 13-årige Måns Jenninger sitt liv efter att ha blivit mobbad i flera år. Hans minne lever vidare i en minnesfond. Fonden förvaltas och redovisas av Rädda Barnen i Lerum.