Lerum allt populärare hemort

Publiceringsdatum : 2015-05-29

Tidningen Fokus Bäst att bo-rankning har nu redovisats. Lerum har sedan förra året klättrat tio placeringar från 67 till 57 av 290 kommuner.

Rankningen baseras på ett index med 43 variabler och sammanställs i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

-          Man bör nog alltid ta den här typen av undersökningar med en nypa salt. Men det är klart att det är roligare när det går upp än när det går ned. Det här är en undersökning som vi kommunpolitiker tittar på. Med Lerums natur- och storstadsnära läge hoppas jag att vi kan klättra ytterligare. En förutsättning är att det byggs fler bostäder – annars blir det svårt att flytta hit, säger Dennis Jeryd, kommunstyrelsens ordförande.

Vad är en attraktiv boendeort?

Utgångspunkten för undersökningen var att ta med variabler som har något slags grund i forskningen och representerar ett attraktivt boende. Här är några viktiga variabler:

• Variation av människor
  • Gediget utbud av varor och tjänster.
  • Rikt på upplevelser
  • En skola som elever och föräldrar trivs med
  • Förutsättningar till stabil inkomst
  • Ett öppet och tolerant samhälle