Lerum har nu fått sin fyrtiotusende invånare

Publiceringsdatum : 2015-09-23

Lerums kommun har fått sin fyriotusende invånare. Något som kommunfullmäktige uppmärksammade på sitt möte den 24 september. Välkommen till Lerum Camilla Liljeqvist.

- Tack, jag blev jätteförvånad när kommunen hörde av sig. Jag visste inte att man firade en sån sak.

Den 31 augusti flyttade Camilla in i lägenheten i Stenkullen och blev sambo. Efter att ha tittat efter bostad i Göteborgsområdet föll valet på Lerum, där pojkvännen är uppvuxen. Här finns redan ett antal vänner och bekanta, med gångavstånd till flera.
- Jag tycker om att det är någorlunda litet. Det är mer gemenskap och lätt att umgås, säger Camilla, som innan hon träffade pojkvännen inte kände till så mycket om kommunen.

Vattenpalatset var bekant sedan tidigare. Med pojkvännen har Camilla upptäckt många delar av Lerum där Branta liden bortanför Aspenäs herrgård är en favorit. Och nu kan besöksmålen utvidgas i rask takt.

Camilla är 23 år, uppvuxen i Torslanda och arbetar som undersköterska i Göteborg. Med flytten till Lerum har hon börjat titta efter jobb i nya hemkommunen.
- Jag trivs bra i Lerum, säger hon.

På bilden: Lennart Wassenius, kommunfullmäktiges ordförande och Lerums fyrtiotusende invånare Camilla Liljeqvist.