Ta tåget till Dyslexiveckan

Publiceringsdatum : 2015-09-28

Ett par barn i varje klass har dyslexi (läs- och skrivsvårigheter). Det vill biblioteken i Lerum, Partille och Alingsås uppmärksamma med en gemensam satsning i samband med den Europeiska dyslexiveckan som i år infaller den 5-11 oktober.

- Alla måste ges chans att få läsa utifrån sina egna förutsättningar, att inkluderas i läsgemenskapen. Läsning är en färdighet och aktivitet som ger kunskap, bildning, utbildning, information och delaktighet. Den som står utanför läsgemenskapen står i viktiga delar utanför samhällsgemenskapen, säger Heidi Carlsson Asplund från Lerums bibliotek.

Författarbesök

Hon och kollegorna i Alingsås och Partille har satt ihop ett program som bland annat omfattar författarbesök med den populära barnboksförfattaren Helena Bross, professor Monica Reichenberg från Göteborgs universitet, läshunden Figge och 16-åriga Alicia Baric, som berättar om hur det är att vara ung med dyslexi.

Läshunden Figge

Träffa läshunden Figge på Lerums bibliotek
- Helena Bross kommer till alla tre biblioteken, medan Alicia Baric enbart kommer till Partille och läshunden Figge till Lerum. Vi hoppas att våra besökare ska lockas att ta sig över kommungränserna. Gärna med tåget, säger Heidi Carlsson Asplund.

Mer information

För mer information kontakta Heidi Carlsson Asplund, Lerums bibliotek, tel 0302-52 14 77. E-post: Heidi.carlsson-asplund@lerum.se
Klicka här för att läsa programmet >>