Varför "sandar" vi?

Publiceringsdatum : 2016-11-16

I torsdags kväll och natt den 17 november sopades Lerums tätort rent på hösten nedfallna löv. Folk ringer nu och undrar om varför vi sandar på olika ställen i Lerum. När vi löpsopar så åker flisen med. Vi återställer halkskydden med flisen.

Områden är Lerums centrum, runt Bagges torg, Brobacken, Stationsvägen, Haegerströms väg och Adelstorpsvägen. Lerums kommuns vägenhet kör även Aludden och Torpskolans parkering.

Det kan innebära att de boende i Lerums centrum upplever ökad störning. Arbetet sker kvällstid för att inte hindra trafiken i onödan och för att komma åt löven i högre grad. Arbetet pågår tills det att det är avklarat, vilket kan bli efter midnatt. Det som inte hinns med slutförs nästkommande torsdag 24 november.
Vid regnväder skjuts sopning upp till en annan kväll.