Vinnare utsedd i konsttävling Gråbo

Publiceringsdatum : 2015-01-22

Nu är konsttävlingen i Gråbo avgjord! Det vinnande bidraget heter Kvintett och kommer att smycka torget i Gråbo när området byggs om.

Vinnaren heter... Kvintett!

Efter att tre konstnärer tagit fram förslag till utsmyckning på Mjörnbotorget har invånarna röstat på sin favorit. Det vinnande förslaget heter Kvintett av konstnär Gunilla Poignant från Stockholm.

Juryns motivering till Kvintett

Ett poetiskt och humoristiskt förslag, inbjuder till att stanna upp och lyssna, sitta och titta på fåglarnas och vattnets rytm. En plats för fantasi och en plats för lek. Ett klassiskt konstverk som lever över tiden och som skiftar uttryck från vatten sommartid till ljus under den mörka årstiden. Skulpturgruppen lämnar också en stor yta till annan verksamhet.

Bakgrund

Några av förutsättningarna för konstnärerna var att ha med vatten, mötesplats, tillgänglighet och lekfullhet. Utställningen med konstnärernas skissmaterial ställdes ut på biblioteket i Gråbo mellan den 26 november och 7 december. Allmänhetens röster var rådgivande och det vinnande förslaget togs ut av en jury bestående av en konstnär och representanter från medskapandegruppen i Gråbo och kommunen.

Förhoppningen är att den konstnärliga gestaltningen sedan kan förverkligas under hösten 2015.