Våga vara förälder - kostnadsfria föreläsningar

Publiceringsdatum : 2015-09-16

Att vara förälder i dagens samhälle är en konst i sig. Vi möter föräldrar i olika sammanhang som har många frågor kring föräldraskap. Därför vill vi bjuda in dig som är förälder till våra kostnadsfria föreläsningar i Torpskolans aula i höst.

Våga vara förälder föreläsningar på Torpskolan 18.30-20.30

• Närvaro i en digital värld
    Onsdag 23 september - 18.30- 20.30

Den växande psykiska ohälsan hos unga, spelvärlden och varför unga allt oftare väljer närvaro i en digital värld. Varför de gör som de gör och vad det leder till? Som förälder får du tips och råd på hur du kan påverka så er familj får mindre konflikter och mer kvalitetstid tillsammans.

• Vad behöver ungdomar säga till mig för att jag ska höra dem?
    Onsdag 7 oktober - 18.30- 20.30

”De ungdomar jag möter har mött många vuxna men upplevt att ingen lyssnat, ingen har brytt sig, ingen har sett. Vad behöver de säga? Förstår jag vad de säger när jag lyssnar? Behöver jag kunna deras språk? Kvällen inleds med att Fältsekreterarna i Lerums kommun berättar om sin verksamhet samt om läget i kommunen för ungdomarna.

• Kroppen, knoppen och ideal - Inspirationsföreläsning för både vuxna och ungdomar
    Onsdag 21 oktober - 18.30- 20.30

Hur kan unga bli världsmästare i sina egna liv? Ta med din tonåring lyssna på Mia Börjesson som pratar kring ideal, självbild och självförtroende.

• Psykisk ohälsa och självskadebeteende bland ungdomar?
    Onsdag 4 november - 18.30- 20.30

Det finns mycket myter kring självskadebeteende - vad är det,
hur vanligt förekommande är det, vilka hamnar i det och går det att bli frisk?
Föreläsningen består dels av information och dels av en egen berättelse om hur
det är att ha levt med ett självskadebeteende.

Ett samarrangemang mellan Lerums församling, Rädda barnen och Lerums kommun