Lerum bland de bästa i länet i klimatarbetet

Publiceringsdatum : 2015-12-10

Lerums kommun hamnar topp tre i Västra Götaland när Naturskyddsföreningen listar vilka kommuner som är bäst i sitt arbete med att minska utsläppen av växthusgaser.

​I sin undersökning ställde Naturskyddsföreningen bland annat frågor om vad kommunen har för klimatmål, vilka satsningar som görs på solenergi, cykeltrafik och vegetarisk mat.

Det som bland annat lyfts fram i Lerums klimatarbete är att Lerum:

• Har som mål att minska utsläppen av växthusgaser med 60 procent mellan 1990-2020. Det nationella målet är 40 procent för samma period.
  • Har som uttalad målsättning att bli Sveriges ledande miljökommun.
  • Satsade 2014 tre fjärdedelar av sin infrastrukturbudget på gång, cykel och kollektivtrafik.Har en vegetarisk dag i veckan och minskar mängden kött per portion.
  • Har satsat på solenergi. Över 900 kvadratmeter solel och över 1400 kvadratmeter solvärme.

Klicka här för att läsa hela artikeln.