Uppdatering angående vattenläcka på Lingonvägen i Floda

Publiceringsdatum : 2021-01-07

Uppdatering av arbetet med läckan som påverkar vattentillförseln till Lingonvägen 37-78 i Floda. På kvällen den 7 januari genomfördes en temporär lösning där vatten kan matas med hjälp av en mindre slang på backen, som ska göra att fastigheterna har vatten i kranarna. Vattentanken är därför borttagen.

Slangen är mindre än den normala dimensionen och tryckförluster kan uppstå om flera tar vatten samtidigt.

Nu fortsätter förberedelserna för arbete med den permanenta lösningen och det arbetet förväntas pågå även under vecka 2.

Påminn gärna de som kan tänkas vistas i området att det ligger en vattenslang på backen, till dess att den permanenta lösningen är klar.

Vi vill passa på att tacka alla som tålmodigt har väntat på vatten och som har varit behjälpliga under den här tiden.

Tidigare information - från 7 januari

Vattenläckan är lokaliserad under en byggnad vilket försvårar arbetet med lagningen. Vi försöker ordna en lösning där vi förser området med vatten från en mindre ledning.

Det medför att det finns en risk att trycket kommer vara sämre än tidigare. Arbetet med att få klart den mindre ledningen pågår och förväntas vara klart ikväll eller under morgondagen.

Parallellt arbetar vi med att byta ut den större ledningen. Det finns en vattentank utanför Lingonvägen 57b där ni kan hämta vatten tillsvidare.

Vi uppdaterar informationen fortlöpande.