Pålitligare bussar på gång

Publiceringsdatum : 2016-04-29

Västtrafik lägger om några linjer i Lerums kommun när de nya tidtabellerna börjar gälla den 19 juni och bussbolaget Nettbuss tar över trafiken. Målet är att fler ska åka kollektivt med pålitliga bussar.

Gråbosnabben heter den nya linje som kommer att trafikera Sjövik-Gråbo-Göteborg via E20 alla dagar i veckan, med stopp vid Munkebäcksmotet, Svingeln och Nils Ericson terminalen. Längs sträckan har kommunen byggt nya hållplatser vid Stillestorpsvägen och Hede Äng.

Lerumssnabben kommer att förlängas till Ingared med stopp vid nya hållplatsen Kastenhof, Floda Portar, Kyrkmossen, Lilla Nääs och Nääs fabriker. I centrala Lerum ersätts befintlig hållplats med en ny, nämligen Hedlunds Backe, på Södra Långvägen strax söder om stationen.

De nuvarande linjerna 526 och 539 kommer att delas upp på två. Läs mer på vasttrafik.se under genvägen Tidtabellsskifte 19 juni. Redan nu finns tidtabellerna tillgängliga i reseplaneraren på vasttrafik.se.