Picknickbio lördag 21 augusti - fullt på båda visningarna

Publiceringsdatum : 2021-08-18

I augusti är det dags för magiska bioupplevelser under stjärnorna i den vackra parken vid Nääs Slott. Tyvärr är det fullt nu fullt på båda visningarna.

Polistillståndet medger upp till 200 sittande besökare i parken. Den siffran är nu uppnådd. Tack alla som vill komma. Vet du om att du inte kan komma trots att du bokat, hör gärna av dig så vet vi och kan lämna plats till annan besökare.

Vi uppmanar besökarna att ta med filt och familj och slå sig ner i gräset. På plats finns det också försäljning av enklare förtäring.

Lerums kommun har haft många inställda arrangemang och även biograferna i kommunen har varit helt eller delvis stängda sedan pandemins början i mars 2019. Nu vill vi slå på stort när vi öppnar igen. 

Vi kommer att visa två filmer, båda är från 11 år. Det kostar ingenting att komma men det krävs att man anmäler sig i förväg.

Först visar vi familjefilmen David Copperfields äventyr och iakttagelser klockan 20.30. Den bygger på Charles Dickens klassiska berättelse från det viktorianska London. Se trailer: https://youtu.be/M3k51Rmq6kk

Två timmar senare, klockan 22.30, visar vi den danska succén En runda till av Thomas Vinterberg. Sedan premiären i Danmark har filmen lockat över 800 000 danskar till biosalongerna. I filmen ser vi flera av de skådespelare som medverkat i Vinterbergs tidigare internationella succéer: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang och Lars Ranthe. Filmen belönades med en Oscar för bästa utländska film. Se trailer: https://youtu.be/kAIOWPml_cc

Arrangörer

Bakom picknickbion står Lerums kommun i samarbete med Tollereds Biograf Folkets Bio, Nääs Konsthantverk, Bio Vågen, Nääs Slott, Vänkretsen Nääs, Nääs Ridcenter och Göteborgs Filmfestival. 

Anmälan

Anmälan till picknickbion skickas till kultur@lerum.se. Då ska man ange antal personer och vilken film man vill se. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av covid-19.