Se flugans verklighet i Aludden i sommar

Publiceringsdatum : 2021-06-08

I sommar har alla som besöker Aludden i Lerum en unik chans att se verkligheten genom en flugas ögon. Lördagen 12 juni klockan 11 invigs Occuluskopet - ett instrument som simulerar vissa insekters ögon, så kallade facettögon – som är en del av utställningen Form Follows Fiction.

Hela projektet består av elva sammanlänkade utställningar i elva av Göteborgs kranskommuner. Tillsammans bildar de en rumslig roman om det bortglömda geniet Milka Havel och utställningen vill lyfta fram historien som inspiration och fiktionen som drivkraft för konstnärligt skapande.

Bakom projektet står konst- och designgruppen Studio Mold. Det är tredje gången projektet visas och den här gången flyttar utställningen ut i natur och parker. Det har tidigare visats, med lite annat innehåll, på Vandalorums Konsthall i Värnamo och på Naturhistoriska Museet i Göteborg.
Utställningen pågår 12 juni – 12 september.

Mer om projektet Form Follows Fiction och om verken i övriga kommuner finns på www.formfollowsfiction.se