Snabbtester igång på Sävegården

Publiceringsdatum : 2020-12-16

Sävegårdens äldreboende i Floda är pilot för användning av snabbtester. Lerums kommun är bland de första i Västra Götalandsregionen att köra igång. Igår var det premiär då åtta snabbtester genomfördes med lika många negativa resultat.

Två av kommunens framstående undersköterskor Berit Lindquist och Afsaneh ”Parvin” Pouladi har gått på utbildning och fått delegering att göra snabbtester på sina kollegor.

- Jag är stolt över att ha blivit vald för uppdraget. Jag känner mig lugn, vi har förberett oss väl, säger Parvin.

Snabbtester för covid-19, antigentester, kan visa ett resultat inom 15 minuter från provtagning. Antigentester är ett användbart komplement till egentesterna för covid-19. De kan användas för att säkerställa att smittade kollegor/medarbetare som är symtomfria men ändå bär på smittan kan upptäckas. Vi hindrar då att smittan förs vidare till hyresgäster och kollegor vilket har stor betydelse på äldreboendena.