Sommarlovsaktiviteter i Lerum

Publiceringsdatum : 2021-06-21

I Lerums kommun erbjuds barn i åldrarna 6-15 år över 250 olika aktivitetstillfällen i sommar. Alla är avgiftsfria.

Det är regeringen som gett medel till Sveriges kommuner för avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6–15 år. Syftet är att:

• stödja kommunerna att genomföra smittsäkra aktiviteter som ger stimulans och personlig utveckling under lovtillfällen,
  • utöka sina egna satsningar på lovaktiviteter,
  • stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn och unga med olika social bakgrund.

Lerums kommun har fått drygt 550 000 kronor i riktade anslag.

I Lerum erbjuds det mesta från sommarläsning, skattjakt, upplevelsevandring till ståpaddling, prova-på-idrotter och drönarworkshop. Programmet finns i kommunens bilaga i LokalPressen och upplagt på Visitlerum.

Sommaraktiviteterna 2021.

Mycket är redan fullbokat men det finns gott om guldkorn kvar att tas del av.