Sommartips för matavfallet

Publiceringsdatum : 2019-08-02

Under sommartid är det lätt att matavfallet börjar luktar illa. Men det finns saker du kan göra för att undvika lukt.

-När det är varmt ute, låt kärlet om möjligt stå på en skuggig plats.
-Låt vått matavfall rinna av i vasken innan det läggs i papperspåsen, eller torrskala rakt ner i påsen.
-Räk- och kräftskal kan lukta riktigt starkt och illa, särskilt i värme. Skölj därför av skalen och låt rinna av. Lägg sedan skalen i dubbla matavfallspåsar, väl förslutet, eller lägg i en ren matavfallspåse i frysen fram till hämtningsdagen.
-Vid behov kan du tvätta kärlet med en blandning av lika delar ättika och vatten.
-Använd gärna ättika och kalk i och runt kanten på kärlet för att hålla flugor borta. Var också noga med att försluta påsen ordentligt.

För fler tips hur du sorterar ditt matavfall och hur du håller påsen fräsch, se länken längst ner på sidan.