Sverigekamp i hållbar livsstil söker tävlingsdeltagare

Publiceringsdatum : 2021-06-22

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen.

Tävlingen sätter igång i september 2021 och drivs av Göteborgsregionen (GR) med stöd från Avfall Sverige. Lerums kommun, renhållningsenheten är med och vi söker nu deltagare! 

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan. Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall.  

Så går det till 

Under ett år får deltagarna ses på träffar med olika teman i sin kommun. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. De får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.  

Träffarna har fem olika teman

  • Hållbar konsumtion
  • Matsvinn
  • Farligt avfall
  • Delande
  • Textil.

Ansök till Minimeringsmästarna nu 

Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Du som bor i Lerums kommun kan också vara med. Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par. Du kan ansöka fram till den 15 september.

Renhållningsenheten i Lerums kommun gör ett urval av ansökningarna. Vi ser fram emot din ansökan!

Minimeringsmästarna - anmälan