Ta hand(la) om dig

Publiceringsdatum : 2020-05-19

Lerums kommun, Svenska kyrkan och lokala handlare vill möjliggöra för dig som är i riskgrupp under covid-19-pandemin att handla säkert. Du tar dig till din matbutik och får hjälp av en volontär att handla. Flera matbutiker erbjuder även online-handel för hämtning eller hemkörning.

Även om du är en i riskgrupp så är det viktigt för din hälsa att du rör på dig om du kan. Promenera eller cykla gärna i friska luften med tillräcklig distans till andra. Volontärerna står utanför butiken och har möjlighet att ta emot din handlingslista och genomföra handlingen medan du väntar utanför butiken. De erbjuder även tips om samtalsstöd och information om hur du kan få böcker hemkörda från biblioteket. Volontärerna känns igen med gula västar med logga från Lerums kommun eller Svenska kyrkan.

På följande platser och tider finns volontärer på plats fram till 30 juni 2020. För tider efter 30 juni ta kontakt med Lerums kommun.

• Bonum Matmarknad Gråbo, tisdagar, 9-11.
  • Hagströms lanthandel Sjövik, tisdagar, 9-11.
  • Ica Nära Hallsås Lerum, tisdagar, 9-11.
  • Ica Supermarket Floda, onsdagar, 14-16.
  • Tempo Solkatten Lerum, torsdagar, 17-19.

Har du svårt att ta dig till butik?

Vi kan även hjälpa dig med handling om du behöver stanna hemma. Kontakta Lerums kommun vardagar mellan 10 – 12 på telefon 0302-52 11 02 eller via epost frivilliginsatser@lerum.s

På bilden: Diakonerna Lise-Lott Claesson och Frida Vikström utanför Bonum på Mjörnbotorget i Gråbo.