Tack alla som bidragit till jubileumsåret

Publiceringsdatum : 2019-12-05

Lerum är mer än du tror och det gäller i allra högsta grad kommunens föreningsliv. Därför var det naturligt att stötta de befintliga evenemang som år efter år skapar engagemang, gemenskap, glädje och upplevelser runt om i kommunen.

Tack alla eldsjälar som bidragit 2019 och fortsätter bidra till att höja livskvaliteten runt om i Lerums kommun.

- Jag tycker att det var särskilt roligt med kontakten med alla kreativa människor i civilsamhället som snabbt kom på bra idéer för att knyta sina egna arrangemang till vårt jubileum, men jag vill också titta inåt och lyfta fram Kulturskolans fantastiska program, säger Dag Oredsson kommunikations- och digitaliseringschef.

Ingela Gyllesten, kommunfullmäktiges ordförande, håller med:

- Jubileumsåret uppmärksammades på olika sätt, framför allt genom att synliggöra den verksamhet som finns i kommunens förvaltning och genom att samverka med föreningar i de olika kommundelarna under jubileumsåret.

Kommunen har valt att ekonomiskt stötta ett flertal befintliga evenemang under 2019.

Evenemang där jubileumsåret firats

• 12-19 maj: Kulturskolan fyllde 60 år.
  • 27 maj-8 juni: Artscape – tre muralmålningar i Stenkullen, Gråbo och Lerum.
  • 2 juni: Jazz i det gröna i Dergårdens Hembygdspark.
  • 19-21 augusti: PRO fyllde75 år.
  • 31 augusti: Föreningen Sjövik firade torgdag.
  • 8 september: Barnfestivalen på Nääs.
  • 14 september: Gråbo skördefest.
  • 14 september: Flodaloppet.
  • 22 september: Amanda körkonsert i samverkan med Kammarmusik i Lerum.
  • 28 september: Lerums skördefest i samverkan med Lerums centrumförening.
  • 11 oktober: Konsert med Göteborgs symfoniorkesters barockensemble i Dergårdsteatern, i samverkan med Sparbanksstiftelsen.

Bakgrund

Nuvarande Lerums kommun tillkom 1969 genom kommunsammanslagningen av Skallsjö-, Stora Lundby- och Lerums kommuner. 17 år tidigare, 1952, hade Stora Lundby och Östad gått samman. Lerums kommun fyllde alltså 50 år 2019 som därmed varit ett högtidsår för hela kommunen.