Tänk om, stör langningen inför skolavslutningen

Publiceringsdatum : 2019-05-29

Sedan flera år arbetar kommunen, polisen och länsstyrelsen tillsammans mot langning av alkohol till minderåriga. I samband med riskhelger sker särskilda insatser. Länsstyrelsen ansvarar för samordning av insatserna och respektive kommun ansvarar för förankring och mobilisering.

Tänk om - logotypPolisen arbetar för att komma åt de personer som säljer alkohol till yngre i organiserad form. Som förälder, äldre syskon eller vän är det otroligt viktigt att ta sitt ansvar och säga nej till att langa alkohol till minderåriga.

Inför skolavslutningen

Kommunen arbetar tillsammans med polisen förebyggande mot lagning av alkohol till ungdomar. Skolavslutningen räknas som en riskhelg då många ungdomar dricker alkohol i samband med denna. Som direkt insats har polisen möjlighet att förverka alkohol från ungdomar under 20 år.

Inför skolavslutningar i kommunen kommer vi tillsammans försöka rikta våra resurser till de platser vi misstänker att ungdomarna kommer visas på. Ett tips till alla vuxna är att gå ut. Vi behöver mer vuxna ute och närvarande för våra ungdomar i kommunen.

Mer information om hur man bör tänka som förälder, hur man kan hjälpa sitt barn och hur man kan tala med sin ungdom om alkohol finns här: www.tänkom.nu