Teknikcollege till gymnasiet

Publiceringsdatum : 2018-01-24

Från hösten 2018 är teknikprogrammet på Lerums gymnasium ett certifierat teknikcollege, TC. Det betyder att elever som börjar på teknikprogrammet i höst kan läsa 300 poäng i utökade kurser för att öka sin behörighet. Det ger eleverna en fördel inför arbetslivet eller vidare studier.

Tisdagen den 23 januari klockan 14.30 firades certifieringen med en stunds mingel, kaffe och "TC"-tårta i stora matsalen på Lerums gymnasium.

Kontakt med arbetslivet

På teknikcollege har skolan en nära kontakt med arbetslivet. Eleverna samarbetar med företagen i kommunen i olika projekt, praktik och uppdrag. Under utbildningen skapas kontakter mellan studenter och företag. Det ger eleven större chans till jobb efter gymnasiet och företagen får framtida arbetskraft med just den kompetens som behövs.

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar.

Film om Teknikcollege för samverkansföretagen

Teknikcollege för företag from Teknikcollege on Vimeo.