Tillsammanskonstverk på Ekeredsvägens förskola

Publiceringsdatum : 2021-02-23

De 23 barnen och de tre pedagogerna på Ekeredsvägen förskola i Lerum har tillsammans skapat ett gigantiskt konstverk som nu pryder förskolans vägg.

Tina Pettersson är förskolelärare på förskolan:

- Vi inspirerades av kommunens förebyggande enhet för äldre som uppmuntrade invånare att skicka in eget material för att sedan sammanfogas i ett gemensamt större konstverk. De kallade det för Coronakonst, men barnen här tyckte corona lät lite tråkigt.

Alla på avdelning Kojan, barn i 3-6 år, har fått måla en 20 gånger 20 centimeter stor kartongbit. Alla 26 bitarna bildar nu en gigantisk tavla på förskolans vägg.

- Det är under tak, så jag tror det kan stå emot lite regn. Om något av kommunens bibliotek, där det skulle vara lite mer skyddat, vill låna konstverket går det utmärkt.