Torrt i markerna – var försiktig med eld

Publiceringsdatum : 2016-06-03

Det är torrt i skog och mark i Västra Götalands län och därför risk för skogsbrand. Länsstyrelsen uppmanar allmänheten till stor försiktighet med eld.

Länets räddningstjänster avråder från eldning och i flera kommuner råder eldningsförbud.

Eldningsförbud i många kommuner

På torsdagen den 2 juni hade Länsstyrelsen, räddningstjänsterna i länet, SMHI och andra aktörer en samordningskonferens där man stämde av läget runtom i länet.
Det råder nu eldningsförbud i kommunerna Bolleby, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn, Falköping, Tidaholm, Skara, Götene, Strömstad, Sotenäs, Tanum, Alingsås och Vårgårda.
Aktörerna uppmanar också den som arbetar i skog, till exempel med avverkning, att vara mycket försiktiga.
Läs gärna Goda råd vid grillning och eldning (se länk nedan). För frågor om eldning och eldningsförbud – kontakta Räddningstjänst Storgöteborg 031-33 52 600.