Unga företagare i kommunhuset

Publiceringsdatum : 2018-10-19

Idag besökte ett 60-tal elever från Lerums gymnasium kommunhuset. Eleverna har startat och står bakom 15 riktiga företag som är en del i Ung Företagsamhet (UF).

I kommunhuset fick de unga och lätt nervösa företagarna presentera sina affärsidéer inför en panel av representanter från det lokala näringslivet, Företagarna i Lerum och Nyföretagarcentrum. Eleverna fick med sig goda råd och tips på hur de kan stärka sina affärsidéer.

Tuffa frågor

På bilden står Oliver Johnsson, Simon Olsson och Albin Björkroth från tredje året på gymnasiets Ekonomiprogram framför panelen. Under några minuter presenterar de sin affärsidé och sedan får de svara på ganska tuffa frågor om målgrupp, marknadsföring, kostnader, konkurrenter mm.