Ungdomsidrott, kulturskolan och fritidsgårdarna öppnar den 25 januari

Publiceringsdatum : 2021-01-22

I enlighet med regeringens beslut torsdag 21 januari kommer Lerums kommun öppna gymnastiksalar, idrottshallar, ishallen, bygdegården samt hyrda tider i Floda Novahallarna och Floda lada för föreningsverksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare. Vi öppnar måndag den 25 januari. Äldre ungdomar och vuxna uppmuntras fortsatt till träning i mindre grupper utomhus.

De aktiviteter som bedrivs ska förstås följa gällande rekommendationer och restriktioner från såväl specialförbund och folkhälsomyndigheter. Det är väldigt viktigt att alla fortsatt tar ett stort ansvar för att hindra smittspridning.

Beslutet att inte hyra ut till privatpersoner eller företag ligger kvar till och med vecka 6, därefter tas nya beslut.

Kulturskolans verksamhet återgår successivt till fysisk undervisning från och med nästa vecka för barn och unga födda 2005 eller senare. Äldre elever erbjuds fortsatt distansundervisning. Verksamheten anpassas till rådande förutsättningar.

Även kommunens öppna ungdomsverksamhet (fritidsgårdar) öppnar igen under nästa vecka. Även här anpassas verksamheten efter förutsättningar.

Klicka här för att läsa mer om regeringens beslut.

Klicka här för att läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrotts- och träningsanläggningar.