Universeum och Växtrum samverkar för ökad mångfald

Publiceringsdatum : 2021-09-15

Onsdag 15 september hölls Lilla surrdagen med Växtrum och Universeum i Växtrumsplatsen Solens öga i Aludden, Lerum. Inspirationsföreställningar för elever i årskurs F-3 om biologisk mångfald.

Inspirationsföreställningarna var en uppföljning på förra årets pollineringstema i Växtrum. Onsdag 15 september bjöds klasser F-3 i Lerums kommun till Växtrummet Solens öga. På plats var pedagoger från Universeum och representanter för Växtrum i Lerum. Föreställningarna bjöd på inspirerande fakta om biologisk mångfald och våra flitiga bin.

Karin Örnborg och Viktoria Åman, pedagoger från Universeum, hade för dagen klätt ut sig till myra och ekoxe.

- Vi har turen att jobba med Lerums kommun. Vi har lång erfarenhet av att jobba med unga i olika åldrar och kan närma oss barnen som passar deras mognad och intressen.

Växtrum i Lerum