Uppstart för cykelvänlig arbetsplats 2021

Publiceringsdatum : 2021-05-18

Nu är Cykelvänlig arbetsplats 2021 igång för att öka det hållbara resandet till och från, samt i tjänsten på arbetsplatser i Västsverige.

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligt återkommande projekt där deltagande arbetsplatser kämpar om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling. Arbetsplatserna klassas som cykelvänliga genom att uppfylla ett antal kriterier, till exempel att arbetsplatsen har en ambassadör för cykling, har cykelgarage, möjlighet till ombyte eller erbjuder lånecyklar. 2021 har än så länge 21 kommuner i Västra Götaland och Halland anmält intresse för projektet.

Alla arbetsplatser i Lerums kommun kan registrera sig och delta i tävlingen. Anmälan är öppen hela året.

- Arbetsgivare kan försöka att ta reda på vad cyklisterna på arbetsplatsen behöver. På tävlingens webbplats, cykelvanligarbetsplats.se, finns många olika tips på åtgärder som arbetsplatser kan göra, som man sedan kan bocka av och få ”stjärnor” för, säger Lena Hesselroth regional projektledare på Västtrafik.

Fakta

Projektet Cykelvänlig arbetsplats drevs tidigare av Hållbart resande väst, som sedan oktober 2020 ingår i Västtrafik. 2021 är än så länge 21 kommuner anmälda till projektet vilket innebär att arbetsplatser i dessa kommuner kan registrera sig i tävlingen. Kommuner som deltar 2021 är; Bengtsfors, Borås, Falköping, Göteborg, Halmstad, Hjo, Lerum, Lilla Edet, Mellerud, Mölndal, Orust, Stenungsund, Strömstad, Tanum, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Ulricehamn, Varberg, Vänersborg, Öckerö samt Västra Götalandsregionen.

Mer information: www.cykelvanligarbetsplats.se