Utställning om förtryck och erfarenheter av utsatthet

Publiceringsdatum : 2019-01-07

Utställningen ”Så minns vi, finns vi – om HBTQ, rasism och nazism” 12 januari till 14 februari i Dergårdsgalleriet. Vernissage 12 januari 2019, klockan 12.

I samband med uppmärksammandet av Förintelsen minnesdag 2018 har en utställning tagits fram, där personliga porträtt och vittnesmål möter fakta och historiska berättelser.
I utställningen möter vi hbtq-personer och allierade som delar med sig av erfarenheter, reflektioner och vittnesmål kring hur nazistiska tankesätt eller rasistiska strukturer påverkar oss, här, idag. Även en presentation med fakta och historiska berättelser från förintelsens tid ingår i utställningen.

Så minns vi, finns vi är ett projekt som drivs inom RFSL Sjuhärads Newcomers verksamhet.
Till grund för foton och text i de personliga porträtten ligger intervjuer och samtal med hbtq-personer och allierade som reflekterar kring, berörs av och ser homofobi, transfobi, rasism och nazism i sin vardag.

Utställningen görs av RFSL Sjuhärad i samarbete med Halib Pride, Borås Stad, Alingsås kommun och Lerums kommun